“Життя і мета собаки” Брюса Кемерона: відгук на книгу

"Життя і мета собаки". Фото Марії Шиндирівської

Бувають книги, які дійсно не відпускають до останньої сторінки. Ця – одна із таких. Сюжет настільки затягує, що ти повністю переживаєш цю історію, плачеш і смієшся разом із героями. Я вважаю, це показник книги, яка варта уваги.

Найперше я сходила в кіно на однойменний фільм, який мене неймовірно вразив… Я вийшла з кінозалу вся у сльозах. Довго не могла оговтатись після побаченого, а коли дізналася, що є така книга – одразу побігла у книгарню. Мені здавалося, що у книзі не прочитаю нічого нового, але помилилася, оскільки вона таки трохи відрізняється від фільму. Я відкрила для себе цю історію дещо по-іншому… А тепер по порядку)

Автор книги

Брюс, Такер і дружина Кетрін

Брюс, Такер і дружина Кетрін. Фото: mrssizzle.com

Вільям Брюс Кемерон – відомий американський письменник. Він із дитинства мріяв ним стати: свій перший “роман” написав ще в початковій школі, а в 16 років уже надрукував оповідання у місцевій газеті. Відтоді він прокидався щодня на світанку, щоб писати. І це допомогло йому досягнути успіху! Роман Брюса Кемерона  «Життя і мета собаки» став бестселером USA Today і The New York Times, а 2017-го — новим фільмом кіностудії DreamWorks, який теж став вельми популярним. Офіційний український трейлер можна переглянути тут:)

Сюжет

Оповідь ведеться від імені собаки Тобі, потім Бейлі та кількох інших… А все тому, що собака після смерті пережив декілька переселень в інші тіла, ще й при цьому якимось дивом зберіг пам’ять про попередні свої життя і про своїх господарів… Але головним власником він завжди вважав Ітана, який відкрив йому світ людської любові та справжньої дружби між людиною і твариною. І коли Бейлі доведеться знову відійти, собака віритиме, що все-таки зустріне колись свого хлопчика,  і зрозуміє, що основна мета його життя – це просто любити та бути поряд.

Книга вчить нас по-справжньому любити своїх чотирилапих друзів, оскільки собака – лише незначна частина нашої долі, але ми – це все його життя. І якщо відкриємо своє серце для нього, то не пошкодуємо, оскільки собака завжди буде поряд, він ніколи не покине нас і любитиме, не вимагаючи нічого взамін… Ось чим відрізняється людська натура від собачої.

У книзі ви зустрінете і самотність, і перше кохання, і сімейні драми, і кумедні ситуації… Словом, усі перипетії людського життя очима чотирилапого, який хоч і не розуміє людської мови, проте бачить людей наскрізь.

Немає поганих собак, бувають погані люди. Собаці просто потрібна любов. – ©Брюс Кемерон

Оформлення книги

Обкладинка книги "Життя і мета собаки"

Фото @kate_kr96

Книга вийшла друком у видавництві ‘’Клуб сімейного дозвілля’’ у 2017 році. Вона досить непогано оформлена. Мені дуже сподобалася тверда кінообкладинка, де зображено головного героя, а саме Бейлі. Папір звичний для даного видавництва. Шрифт зручний для читання. Переклад теж хороший, жодних серйозних помилок я не зустріла, читати було легко. Ціна теж приваблива)

Висновки

Отже, якщо вас цікавить така тема і ви хочете краще зрозуміти свого домашнього улюбленця, то сміливо беріть у руки книгу «Життя і мета собаки» Брюса Кемерона. Ви точно не пошкодуєте:)

P.S. Не забутьте прикупити носовички перед читанням цієї книги!