“Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка: відгук на книгу

Фото книги Любомира Стринаглюка “Знаки часу. Тлумачення”

Ось так завжди: якщо книга неперевершена, можеш написати лише декілька речень про її цінність. Втім якщо потрапляє до рук щось подібне до “Знаків часу”, то клавіатура починає обвуглюватися від кількості надрукованих думок.

Примітка: Автор попереджає, що її рецензія не має на меті образити побожних людей. Це лише відгук на книгу й суб’єктивний погляд на прочитане.

Критика

По-перше, чому ми турбуємося про почуття віруючих і чому віруючих зовсім не цікавлять наші почуття? З першої сторінки вилилося стільки образ у бік “грішників”, що закралися думки: “А чи варто продовжувати читати книгу-ахінею?”. І це була лише передмова!

По-друге, видавництво – ще ті шарлатани. В описі жодного слова про релігійних фанатиків в образі автора, в короткій біографії жодного слова про його повернутість на вірі. Позиціонують книгу як дослідження психологів і реалізацію маркетологами цих знань. Лише дрібненьким шрифтом усередині книги повідомили правду, про яку на своєму сайті замовчували. Чому книги 18+ рекламують: “Обережно! Дітям читати заборонено!”, а про жорстке впарювання і нав’язування будь-якої віри не попереджають подібними наліпками на обкладинці?

По-третє, раптом хто бажає зв’язати своє життя з психологією, це не ваша книга. Зміст побудований таким чином: коротесенька історія ЗНАКУ, про який ідеться, образа невіруючих людей в їх диявольській душі (лайтова образа) або прямі натяки на брак інтелектуальних здібностей (по хардкору), витяги зі Святого Письма і їх розтлумачення. І ВСЕ! Жодних маркетологів, жодних психологів і повна нелогічність у висловах.

По-четверте, світ, за словами віруючих, існує близько 6000 років і все, що було раніше — всесвітня змова науковців. Але чомусь розповідається про Бастет (20-10ст до н.е.); про перші акваріуми (9 ст. до н. е.); астрологічне коло (7ст. до н. е.) і продовжується далі в подібному напрямку.

Загальне враження

Підсумовуючи вищесказане, можу назвати сотню причин, чому книгу не варто купувати. Але раптом якщо Ви прихильник Святого Письма, то, можливо, ця книга повинна красуватися на Вашій книжковій полиці. В підтримку свого гніву публікую деякі цитати, які не в’яжуться в моїй голові.

Центральною фігурою астрологічного кола здебільшого є сонце. Йому надають домінуючу роль серед інших дванадцяти знаків Зодіаку. Людина, яка вірить у гороскопи, фактично поклоняється сонцю, що прирівнюється до поклоніння Люциферу (лат. – “світлоносний”; грец. – “той, хто приносить світанок”). © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 17

Ми, християни, віримо в те, що в цьому світі все відбувається за волею люблячого Небесного Отця, тому Його в молитві можна тільки просити про вирішення будь-яких наших потреб і покірно чекати відповіді на прохання як милості. © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 26

Вічний вогонь, що символізує пам’ять про священний подвиг воїнів Червоної армії у II Світовій війні, – насправді замаскований атрибут пекла. © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 44

Християни ніколи не мають морального права займатися магією або чаклунством, бо людині не даровано сили над демонами, щоби використовувати їх для власних цілей. Навпаки, нам наказано боротися проти лукавих духів. Отже, ні за яких умов ми не маємо права використовувати допомогу демонів шляхом угод з ними – чи то мовчазних, чи записаних. Магія нічого спільного з Богом не має, бо за допомогою так званої “білої” магії неможливо прикликати ангелів, щоб використовувати їх у добрих намірах, адже ангели підкоряються тільки Господу. Ми можемо молитися до ангелів, просити їхнього заступництва, однак остаточно ці безтілесні створіння підкоряються Божій волі і виконують наші прохання тільки тоді, коли їм накаже чи дозволить це зробити сам Господь. А демони завжди готові “допомогти”, щоб обманути і згубити особу, котра їх прикликає. © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 59

За словами отців-екзорцистів, святкувати популярний сьогодні Геловін дуже небезпечно: “Це поклоніння всім духам нечистим, що перебувають у пеклі. Ті, хто одягають маски і різні костюми, автоматично стають учасниками сатанинського балу”, – навчає о. Ян Білецький.  © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 65

Коли в будинку весить оберіг, то нечистий має повне право зайти в оселю, адже там є річ, що йому належить, і він хоче “оглянути” її. Якщо в домі присутні магічні речі, то можна сміливо вважати: вашу оселю здано в оренду сатані. Він отримує “ключ” до вашої хати і можливість руйнувати життя, здоров’я, стосунки її мешканців. © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 108

За кожним талісманом, амулетом, оберегом чи ідолом стоїть біс, найсправднісінький злий дух. Зазвичай спочатку він “втирається в довіру”, а потім починає шкодити. Сатана дуже часто прикидається ангелом світла. © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 109

Завдання цієї сатанинської машинерії (мавзолей Леніна): керувати свідомістю підданих, пригнічувати дух народу, маніпулювати людьми за допомогою мумії Леніна — окультного ідола, котрий має утверджувати владу володаря, а також акумулювати життєву силу підданих. За допомогою мавзолею накопичується психічна енергія мас (вона заходить всередину через зрізаний правий кут гробниці), щоби потім скерувати її в потрібне русло, використовуючи вершечок усипальні як супутникову антену для зомбування мільйонів. © “Знаки часу. Тлумачення” Любомира Стринаглюка, стор. 114

Автор фото та відгуку – Ірина Уразматова. Instagram: @i.urazmatova.